Oracle Autonomous Database

Mi-am propus să vă arăt cât de ușor este de folosit Oracle Autonomous Database. Asta și pt că am aflat că de curând au lansat pentru dezvoltatori opțiune Always free.

În filmulețele de mai jos prezint toți pașii de urmat pentru a putea dezvolta o aplicație APEX folosind Oracle Autonomous Database. Avem access la toate tool-urile necesare și nu trebuie să ne facem griji pentru partea de admnistrare baze de date (Oracle spune că Oracle Autonomus Database este prima bază de date self-driving, self-securing, self-repairing).

Opțiunea always free care este dedicată personelor care vor să invețe despre depozite de date, baze de date operaționale sau machine learning. Oracle pune la dispoziție in the cloud infrastructura de care avem nevoie fie că vorbim de baze de date pentru raportare, baze de date operaționale sau machine learning .

Practic, trebuie că ne deschidem un cont aici.

Deși always free înseamnă well … always free, Oracle solicită la creare contului detaliile cardului. Bănuiesc că datele contului sunt necessare pt situația în care dorim să facem upgrade și să folosim serviciile cloud nu doar pt a învăța sau pentru a prezenta un prototip, dar și pentru a rula o aplicație aflată în producție sau care aduce un beneficiu material. Oracle mai specifică faptul că s-ar putea ca o mică suma să fie extrasă din cont și înapoiată apoi…

Acum, câteva filmulețe despre pașii pe care i-am urmat:

  1. am creat contul dar a fost un proces greu din care am învățat următoarele:
  • Oracle solicită adresa și apoi și datele cardului bancar. Țara pe care o completăm la adresă trebuie să corespundă cu țara pe care este înregistrat cardul bancar.
  • trebuie să așteptăm cam 3-5 minute după creare contului pentru mailul de confirmare de la Oracle – de verificat și folderul Spam; nu primim notificare că trebuie să verificăm mailul.
  • trebuie să ne conectăm cu adresa de email și parolă, nu cu username și parolă (cel puțin pentru mine nu a mers cu username și parolă)
Oracle Cloud Free Tier la prima vedere

2. am făcut un tur ca să văd cam care sunt serviciile de care pot beneficia și am creat o baza de date de test

Oracle Cloud Free Tier – prezentare generală servicii

3. am setat tool-urile necesare pentru a dezvolta o aplicație APEX

Oracle Cloud Autonomous Database – setare tool-uri pt Oracle APEX

4. am mai explorat puțin și ce avem la dispoziție pentru machine learning

Exceptând partea de creare cont, totul a mers mult mai rapid decât mă așteptam. O surpriză este faptul că avem access la partea de machine learning . Astfel, putem folosi datele pe care le avem deja și putem folosi diverși algoritmi putem a afla data insights, pentru a face estimări mai bune sau pentru a ușura munca utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.