Filling gaps

Orice companie care folosește o bază de date și diferite sisteme operaționale de tip ERP sau CRM, are nevoie de aplicații custom made care să umple golurile lăsate de implementările tool-urilor venite la pachet.

Câteva exemple de goluri care sunt umplute de APEX: import/export de fișiere între diferite medii, utilizare servicii web care citesc datele dint-un mediu și le inserează în altul, rapoarte care nu sunt oferite în standard de tool-urile de ERP sau CRM, mici aplicații interne care sunt folosite de diverse departamente (aplicații de HR, aplicații de gestionare master data, aplicații de tracking diferite produse, aplicații folosite pentru data visualisation)

Multe companii folosesc Oracle Application Express (Oracle APEX) pentru partea de raportare. Practic, își construiesc un tool de BI pornind de de la zero. Procedând așa, avem mai multe avantaje:

  • economisim timpul analiștilor de business care în loc să se ocupe de elaborarea efectivă a rapoartelor (adună date, verifică corectitudinea lor, prezinta frumos datele în raport) , se vor ocupa de interpretarea datelor, de identificarea diferitelor pattern-uri, de îmbunătățirea proceselor de business.
  • tool-ul de BI va fi ușor de folosit și rata de adopție printre utilizatori va fi crescută. Asta pt că utilizatorii sunt implicați de la început în definirea tool-ului pe care îl vor folosi.
  • îmbunătățim procesele de business pentru că practic definind indicatorii de performanță (KPI) și rapoartele de excepții, vedem unde se pierde timp cu acțiuni repetitive care pot fi automatizate.

Un alt avantaj al dezvoltării de aplicații Oracle APEX este acela că aceste aplicații trebuie definite de la zero împreună cu cineva de la business. Prin urmare, toate eforturile sunt îndreptate către rezolvarea problemei de business și nu către cum anume procedăm din punct de vedere tehnic. Dezvoltarea efectivă a aplicației este foarte ușor de făcut și extrem de rapid, astfel încât aplicația poate fi folosită de utilizatori imediat și apoi îmbunătățită incremental conform cerințelor acestora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.