Development cycle

Cât de mult țineți la respectarea procedurilor? Pentru voi, care este diferența între cum ar trebui să lucrăm și cum lucrăm de fapt când dezvoltăm un produs software?

Ce ați face în următoarea situație? Tocmai ce ați implementat pe PROD un nou release package. Aveți o eroare care necesită hot fixing pe PROD și soluția este deja implementată pe mediul de testare dar nu a fost inclusă în versiunea curentă de release package și nici testată suficient.

Cum ar trebui să acționeze programatorul, arhitectul, project manager-ul? Ar trebui să acționeze exact la fel pentru toate erorile similare sau ar trebui să acționeze diferit în funcție de cine solicită corectarea erorii? Contează dacă clientul știe despre eroare sau nu?

Cred că toată lumea ar raspunde aici, sigur că da, contează cine știe despre eroare… Ar trebui să nu conteze, nu? Ar trebui să urmărim procedurile definite pentru fiecare situație în parte. Doar că, e o diferență între cum ar trebui sa fie lucrurile, teoretic, și cum sunt ele aplicate în practică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.