Wardrobe

Ieri m-am gândit la şifoniere, la şifoniere de date…

Pe proiectul actual, colegii mei nu vor sa implementeze logica clasică de DWH în care ţinem istoricul modificării datelor (pt incremental load) cam aşa:

ID, coloane tehnice(batch_id, load_date), coloana1…coloanan, valid_from, valid_to, current_flag, is_deleted, last_seen_date… 

Motivul este: pierdem mult timp pentru a construi ceva. Alt motiv nespus este ca e de muncă.

Soluţia propusă de ei este să păstrăm copii ale tabelelor(snapshot) pentru fiecare zi. OK, asta este o tehnica destul de folosită, insă doar in anumite cazuri.

Utilizând soluţia cu snapshot propusă de colegii mei, DOAR DACA NE TREBUIE (cerut de business, negociat, trecut prin faza că asta nu se poate), well, ATUNCI şi DOAR ATUNCI, construim ceva care este similar cu logica clasică de mai sus…ceva care să ne permită să analizăm datele cu uşurinţă.

Până atunci, păstrăm datele în “snapshot” pt că spaţiul nu este o problemă…

…ca in şifonierul unora dintre noi….avem multe haine, ştim că sunt acolo dar nu prea le găsim şi când le găsim ne dăm seama că nu mai sunt potrivite….

 

Un gând despre “Wardrobe

  1. vlad grapa

    Buna analogia

    2017-11-29 6:04 GMT+01:00 Nebe :

    > steffy82iancu posted: “Ieri m-am gândit la şifoniere, la şifoniere de > date… Pe proiectul actual, colegii mei nu vor sa implementeze logica > clasică de DWH în care ţinem istoricul modificării datelor (pt incremental > load) cam aşa: ID, coloane tehnice(batch_id, load_date), col” >

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.